chakra

meditaties

leer de chakra’s kennen van binnenuit

 Keywords van Chakra Meditaties. Resoneert er iets?

                                          Als een of meerdere Keywords je aanspreken, dan is Chakra Meditaties echt iets voor jou

* Lichaamsbewustzijn
* Energetisch bewustzijn
* 7 verschillende innnerlijke gebieden leren kennen
* Groeien van “doen” naar “laten gebeuren”
* Toegang krijgen tot diepere lagen
* Gebied van je inner smile wakker maken
* Belichamen van de meer spirituele dimensies
* Verscherpen van je intuitie
* Helende oefeningen voor emotionele problemen
* De kracht van de aarde voelen
* Hartskwaliteiten ontdekken en cultiveren
 

Je eigen pad volgen via je verlangen meditatie en psycho educatie

WAT MAG JE VERWACHTEN TIJDENS DEZE MEDITATIES?

Het doorwerken van de 7 verschillende chakra’s geeft je diep inzicht hoe je kunt groeien van afhankelijkheid binnen relaties naar bewustzijn over altijd aanwezige bronnen

 

Duiken in je binnenwereld via meditatie en psycho educatie betekent inzicht

Wat krijg je?

Tijdens Chakra Meditaties krijg je de beschikking over informatie, oefeningen en meditaties met betrekking tot de verschillende chakra-gebieden.

Deze chronologisch opgebouwde Cyclus is opgebouwd uit 7 paragrafen. Iedere paragraaf vertegenwoordigt een chakra-gebied en bestaat minimaal uit:

 • een e-book met een introductie over het desbetreffende chakra
 • een zelfonderzoek 
 • een voorbereiding op de oefening en meditatie
 • 1 lichaamsgerichte oefening
 • 1 meditatie

In sommige gevallen bestaat de meditatie uit twee delen. Je krijgt bij het derde chakra een uitgebreide extra oefening om te leren werken met complexe emoties.

Wat ga je doen?

Ieder chakra heeft een eigen psycho-emotionele dynamiek. Binnen deze meditaties kijk je telkens per chakra naar een thema. Je leest hier iets over. Je doet zelfonderzoek. En je bereidt je voor op de oefening en meditatie. 

Per chakra is zowel de lichaamsgerichte oefening als meditatie ingesproken. Ik raad je aan beide voor een aantal dagen te beoefenen. Zo verdiep je jezelf in een bepaald chakra-gebied. En leer je dit gebied beter kennen. En iss er tijd voor integratie. Voordat je start met het volgende chakra.

Het onderzoek tijdens deze meditaties is deels psycho-emotioneel en deels energetisch. Je leert jezelf kennen binnen het thema van het betreffende chakra. En je leert hoe je de energie van een chakra kunt optimaliseren en in balans kunt brengen. Tijdens dit proces ervaar je heling binnen het voor jouw geldende psychisch-emotionele gebied.

Heling gebeurt uit zichzelf

Over het algemeen zijn we gewend iets te “doen” om heling te ervaren. Ja, we moeten gaan zitten op ons meditatiekussen. En ja, we doen de oefening of meditatie. Wanneer we dieper duiken en meer in de laag komen waar bewustzijn is over onze binnenwereld, gebeurt er iets bijzonders:

 • heling gebeurt uit zichzelf
 • heling komt uit onverwachte hoek

Hier gaat Slow Soul diving je bij helpen tijdens Chakra Meditaties

Eerste Chakra

Binnen het eerste chakra ligt je perineum. Dit gebied diep in je bekken is een toegang om contact te maken met de aarde onder je. Er lopen als het ware energiekanalen vanuit dit gebied diep, heel diep de aarde in. En deze kanalen kun je leren beademen.

 • Je lichaam raakt zo optimaal geënergetiseerd
 • Je hoofd raakt leeg
 • Je ervaart Moeder Aarde onder je als een altijd aanwezige bron van liefde en support

Moeder Aarde vertegenwoordigt hiermee een altijd beschikbare bron van afkomst. Die het beste met je voorheeft. En dat laatste is, naast het ervaren van eenheid, een belangrijk thema binnen het eerste chakra. Want vaak ligt er pijn op dit gebied vanuit je ervaringen binnen het gezin van herkomst.

Tweede Chakra

Het tweede chakra is het gebied van genieten. Plezier. Sensualiteit. En seksualiteit. Het is daarnaast ook het gebied van behoeften en gemis.

Het tweede chakra kan leeg en verkrampt aanvoelen als reactie op onvervulde behoeften en oud gemis. Je bent dan vatbaar voor verslaving, passiviteit en onrust. Middelen van buitenaf moeten je dan kalmeren. Danwel stimuleren.

Door het gebied van het tweede chakra via je ademhaling op een nieuwe manier te voorzien van energie, bouw je in je hele lichaam een subtiele levenskracht op. Door het gebied van het tweede chakra schoon te maken van oude pijn, bouw je veerkracht op. Ook oude denkbeelden, die soms via anderen bij je naar binnen zijn gekomen, kunnen opgeruimd worden.

Zo krijg je weer toegang tot een bron van vreugde. In jezelf. Zonder dat je dit eerst uit de ander of iets anders moet halen. Dit geeft een betere basis voor gezonde relaties.

  Derde Chakra

  Het derde chakra vormt een overgangsgebied tussen het fysieke lichaam en de psyche. Daarmee is het derde chakra een van de meest complexe chakra’s.

  Doordat er meer brandstof is gegenereerd door je werk in de eerste twee chakra’s, is er nu ook energie om je verlangen vorm te geven. Omdat je psyche bij het hele proces betrokken raakt, kun je doelen stellen. En is er wilskracht ontstaan om ook echt richting te kiezen.

  In deze fase worden relaties ingewikkelder. Spelen complexe emoties een rol. Daarom werk je binnen dit chakra met deze gebieden. Zodat je ongehinderd op reis kunt gaan.

  Vierde Chakra

  Het hartchakra, de naam van het vierde chakra, is een soort spiegel, die de onderste drie en de bovenste drie chakra’s aan elkaar verbindt. Door het gebied van je hartchakra te leren kennen, betreed je ook meer spirituele dimensies.

  Er zijn echter ook blokkades op je pad, die voortkomen uit de onderliggende en bovenliggende chakra’s. Je werkt daarom binnen dit chakra-gebied ook met het tweede chakra en het zesde chakra.

  Want : door meer bewustzijn te krijgen op

  • het innerlijk kind (tweede chakra) en
  • de innerlijke kritikus (zesde chakra)

  ontstaat er een meer compleet gevoel in jezelf. En houdt de innerlijke dialoog voor een moment op. Zo komt er meer ruimte voor je hartskwaliteiten als dankbaarheid en compassie.

  Vijfde Chakra

  Het vijfde chakra wordt ook wel het keelchakra genoemd. En het gaat hier over communicatie.

  Via communicatie verbinden we ons met de wereld om ons heen. Ons geluid bereikt te ander. De ander ontvangt het geluid. En geeft respons. Of luistert.

  Het vijfde chakra gaat over geluid maken en luisteren. Helder worden hierin. Jezelf op deze manier kunnen verbinden met de wereld om je heen. De ander. Je zult zien dat we in de eerdere chakra’s hier al aan gewerkt hebben. En dat dit een positief effect heeft op dit chakra-gebied.

  Zesde Chakra

  Intuïtie. Helderheid. Inzicht. De wereld van beelden en symbolen. Het zijn woorden, die bij het zesde chakra horen.

  Hoe vaak laten we onze intuïtie niet in de steek? En vertrouwen we niet op de informatie die vanuit onze binnenwereld tot ons komt. Of laten we ons leiden door onopgeloste zaken binnen het tweede chakra, die te maken hebben met oude pijn en gemis. We zijn het verleerd te luisteren. Worden in beslag genomen door emoties. Of we zijn nog zo getraumatiseerd, dat we regelmatig  dissociëren. 

  Je leest het: alle chakra’s komen voorbij. Herken je ze al? En het mag duidelijk worden dat je reeds verrichte werk in die gebieden kan leiden tot helder inzicht. In dit geval met de ondersteunende invloed van je innerlijke bondgenoot. 

  Zevende Chakra

  Het zevende chakra wordt ook wel het kruinchakra genoemd.

  Hier, vanuit dit chakra-gebied, heb je kans meer contact te maken met je spirituele identiteit. En met dat wat je op dit gebied tot nu toe in je leven bereikt hebt.

  Het kruinchakra is ook de toegang tot het universum. En de poort waardoor en waarlangs zich helende energie kan bewegen. Wanneer we op dit niveau werken met heling, onstaat er een vorm van empathie. 

  Empathie is iets anders dan sympathie. In dat laatste geval kom je makkelijk in een soort reddersrol terecht naar de ander. Dat is niet waar we hier naar op zoek zijn.

  Bij empathie is er herkenning, medeleven. Het is een gemoedstoestand die gevoed wordt door de helende energie van het zevende chakra.

  Duiken in je binnenwereld via meditatie en psycho educatie betekent inzicht

  Wat maakt Chakra Meditaties anders?

   

  Heel vaak wordt er binnen chakra-gebieden teveel de nadruk gelegd op de energetische kant.

  Het voelen en ervaren van de chakra’s is tijdens deze Cyclus zeker een doel. En kan ook veel opleveren. Maar ieder chakra is ook verbonden met allerlei psyo-emotionele thema’s. En daar zit pijn op. En verkramping.

  Werken met blokkades vs het versterken van je kwaliteiten

  Door enerzijds jezelf bekend te maken met deze thema’s, zelfonderzoek en oefeningen te doen om verder inzicht te krijgen, ruim je blokkades op. Door je anderzijds bewust te worden van de kwaliteiten van een bepaald chakra, breng je deze gebieden verder in balans.

  Door je lichaam en zenuwstelsel te betrekken bij je reis, ervaar je jezelf meer als een geheel.

  Je eigen pad volgen via je verlangen meditatie en psycho educatie

  Het leren werken met de chakra’s blijft een enorm bekrachtigende hulpbron voor me. Waarin duidelijk werd en wordt dat mijn leven zich grotendeels afspeelt binnen patronen. En hoe minder ik “doe”, des te meer ruimte er komt voor mijn beweging

  Duiken in je binnenwereld via meditatie en psycho educatie betekent inzicht

  Ik denk dat ik met bovenstaande quote duidelijk maak wat Chakra Meditaties voor mij betekent in mijn leven.

  Werkend binnen het veld van de lichaamsgerichte psychotherapie, systemisch werk, traumahealing en neuro affectieve persoonlijke ontwikkeling heb ik altijd al een grote interesse gehad voor diverse vormen van meditatie. Ik geloof zelfs dat als je in dit veld werkzaam bent, het heel goed is als meditatie een onlosmakelijk deel van je leven is.

  Er wordt veel gesproken over patronen als je in dit veld werkt. Hoe veranderen we patronen? Daar gaat het vaak over.

  Ik denk dat ik geleerd heb, dat patronen niet veranderd hoeven te worden. Patronen komen “van buitenaf”. Niemand weet waar ze vandaan komen. Ze zijn er. Hebben effect op ons lichaam. We identificeren ons ermee. We acten ze uit. En dat levert soms pijnlijke situaties op.

  Bewustzijn hierop krijgen is het enige wat maakt dat er een extra ingrediënt wordt toegevoegd aan de “patronen-soep”. Ruimte.

  Zo komt er beweging. Leven. Kracht.

  Chakra Meditaties helpt je om dit te creëren.

   Geïnspireerd door Jouw Dive,

  Hans

  Wat kun je na Chakra Meditaties?

   

  Duiken in je binnenwereld via meditatie en psycho educatie betekent inzicht

  Waarschijnlijk alles wat je al doet. Maar je zult merken dat dingen gemakkelijker gaan. Je hebt ergens een idee van “dat er meer is”. Je krijgt daar ook steeds meer contact mee.

  Omdat je weet hebt van verschillende soorten bronnen en kwaliteiten, zul je merken dat je ook in je relaties vrijer wordt. Empatischer ook.

  Dat zijn een aantal van de kado’s die je kunt verwachten na deze cyclus.

  WAAR KOM JE VANDAAN?

  Zonder contact met de diepere laag, blijft de ander je referentiepunt

  Misschien ben je zover gekomen, dat je onderscheid kunt maken tussen jezelf, de ander en dat wat er tussen jullie in beweegt: de relatie.

  Maar ook als dit soms nog een hele klus blijkt te zijn, gaan de chakra meditaties je daarin verder helpen. Chakra’s kunnen zeker uit balans geraakt zijn door trauma of ander (klein) leed. Relaties blijven dan ingewikkeld. En de innerlijke ruimte ontbreekt. Je blijft dan steken in onduidelijkheid en verwarring.

  Het werken met de chakra’s, het eenvoudig in balans brengen van de energie ervan, brengt deze oude trauma’s aan het licht. Tegelijkertijd vormen chakra’s een wereld op zich, waar je jezelf mee kunt verbinden. Als dat lukt, dan vindt heling steeds meer uit zichzelf plaats. Tot die tijd blijft het ploeteren.

  WELKE GEBIEDEN EXPLOREER JE?

  Je bestaat uit een prachtige diversiteit      

  Ieder chakra is een wereld op zich. Je kent misschien de verschillende kleuren die bij een chakra horen. Maar er is meer. Ieder chakra heeft eigen kwaliteiten. Kwaliteiten die soms in verdrukking geraakt zijn door trauma of ander leed. Ook het teveel bezig zijn met relaties kan contact maken met de diepere laag in de weg zitten.

  Je gaat jezelf inlezen m.b.t. ieder chakra. Je doet een lichaamsgerichte oefening, die je al meer in contact laat komen met het betreffende chakra-gebied. En je werkt tijdens de meditatie toe naar de diepere laag in jezelf. Soms via veel voorkomend ongemak, zoals dissociatie, verkramping, leegte, onrust en stress. Soms ook via nieuwe paden die je in jezelf aanlegt door regelmatige beoefening.

  Daarnaast doe je per chakra zelfonderzoek op de psychisch-emotionele laag via korte, leuke en inzichtgevende opdrachten.

  Door zo te werk te gaan, begin je te profiteren van wat ieder chakra je te bieden heeft.

  WAAR GA JE NAAR TOE?

  Het doel is meer empathie

  Zo. Dat klinkt lekker simpel. Niks geen verlichting. Niks geen einde van de pijn. Het doel is meer empathie. Meer contact met de kwaliteiten van jouw hart. Het hart van de ander.  Het hart van “het universum”. Hoe verlicht wil je zijn?

  Ik beloof je, je zult dol zijn en dol blijven op deze manier van mediteren. Het zal vragen om meer. Meer verdieping. Meer verzachting.

  Het grootste kado wat je jezelf mischien kunt geven na deze chakra meditaties, is dat je tijd gaat inruimen om vaker te mediteren. En als je dat al doet, je lichaam mee te nemen in je meditaties. Zo kan je empathie en verzachting zich steeds verder uitbreiden. In je lichaam. En in je directe omgeving.

  VOORDAT ik HET VERGEet

  START VANDAAG NOG EN PROFITEER VAN 20 EURO KORTING

  De prijs van Chakra Meditaties is tot 1 januari 2025 geen 67 euro, maar 47 euro.

  Je eigen pad volgen via je verlangen meditatie en psycho educatie

  WAT ZEGGEN ANDEREN?

  “Ik heb dit jaar veel gelezen over de chakra’s. In eerste instantie vanuit interesse. Nieuwe vormen van psychologie vind ik boeiend. En de energetische psychologie is toch iets wat steeds meer in opkomst is.

  Het was nieuw voor me om zo praktisch met de chakra’s om te gaan. Dat wat vroeger alleen via lezen en begrijpen tot me kwam, is nu vanuit een hele andere hoek helder geworden. Ik doe via de meditaties heel veel inizchten op. Ik denk iedere keer : “Ohhh…dat bedoelen ze…!”

  Ik kan iedereen die tijd heeft om in zichzelf te investeren deze meditaties aanraden. Ik kan er in ieder geval niet genoeg van krijgen.”

   

  Alexandra - 24 jaar

  Assistente Medisch Verpleegkundige

  “Voor mij betekende het meedoen met deze Chakra Meditaties uit mijn comfortzone stappen. Ik lees graag. En vanuit mijn vak vertel ik graag anderen hoe het moet. Zelf aan de slag gaan met de oefeningen en meditaties was iets wat ik vroeger nooit gedaan zou hebben.

  Daarnaast was ik bang dat ik het niet zou kunnen. Of dat ik vast zou lopen tijdens dit proces.

  Gelukkig is dat allemaal niet gebeurd. Integendeel, zou ik zeggen. De e-books en voorbereiding zijn duidelijk. En helpen om te focussen. De oefeningen en meditaties zijn heel zorgvuldig opgebouwd. Ik heb dit nog nooit zo gevoeld. Of meegemaakt. Het betrekken van je lichaam is iets wat ik enorm ben gaan waarderen. Ik voel me echt anders dan voorheen. Echt superfijn!”

   

  Karen - 28 jaar

  Docente

  “Mensen verwachten helemaal niet van mij, dat ik interessse heb voor spiritualiteit. Toen ik deze cursus voorbij zag komen, heb ik zonder te aarzelen ingeschreven. Baat het niet, schaadt het niet, dacht ik. En voor de prijs hoef je het niet te laten.

  Ik ben enorm verrast door de inhoud van deze cursus. Het is zo goed doordacht. Zo afgestemd op zowel de chakra’s als op het lichaam. En je voelt door alles heen, dat Hans dit zelf duizenden malen gedaan moet hebben.

  Ik ben absoluut fan geworden van zijn manier van benadering en heb inmiddels al een Dive aangeschaft uit het programma van Slow Soul Diving. Heel verrijkend allemaal.”

  Pjotr- 32 jaar

  Restaurant-eigenaar

  Chakra Meditaties aanschaffen? Profiteer dan ook nog hiervan!

  De prijs van Chakra Meditaties is tot 1 januari 2025 verlaagd van 67 naar 47 euro.

   

  INTRODUCTIE-KORTING

  Je krijgt tot 1 januari 2025 nog eens 5 euro korting hier bovenop! Vermeld BLOOM2024 als kortingscode bij de Check-out/betalingsscherm. Je korting wordt dan gelijk verrekend.

   

  GRATIS PROEVEN

  Wil je liever eerst even proeven wat Chakra Meditaties inhoudt? Schaf dan gratis de Proeverij aan.

  Je krijgt dan naast het e-book met de voorbereiding:

  – een audio opname met de introductie van Chakra 1 en wat algemene informatie over de chakra’s

  – de lichaamsgerichte oefening van Chakra 2

  – de meditatie van Chakra 6 (lichaamsbewustzijn en visualisatie-reis)

  – een bonustrack met meditatieve oefening

  Druk op de groene knop hieronder met  “Geef mij de gratis proeverij” en je kunt snel aan de slag!

  oke, dat is duidelijk!

  Ik ben wel erg nieuwsgierig…

  mISSCHIEN HEB JIJ DEZE VRAAG OOK?

  Heb ik meditatie-ervaring nodig voor deze Meditatie Cyclus?

  Deze Meditatie Cyclus is niet perse  bedoeld voor de al meer geoefende practioner. Dus ook als je nog niet eerder gemediteerd hebt, of je vindt het moeilijk jezelf te concenteren, heb ik goed nieuws voor je!

  1. Iedere meditatie start met informatie rondom het betreffende chakra, vergezeld van een inzichtgevende opdracht.

  2. Via de ingesproken introductie krijg je verdere informatie en doe je een lichaamsgerichte oefening.

  Zowel voor de gevorderde meditatie-beoefenaar als de beginner is dit een welkom begin van Chakra Meditaties. Voor de gevordere, omdat je leert je lichaam mee te nemen in je meditatie. Voor de beginner, omdat je sowieso op deze manier al leert naar binnen te gaan.

  3. Vervolgens kun je langzaam starten met de meditatie zelf. Soms is een meditatie opgebouwd uit twee delen, zodat je even op adempauze kunt komen, mocht dat nodig zijn.

  Vragen? Mail me via contact@slowsouldiving.nl

  Hoe lang heb ik toegang tot deze meditaties?

  Je hebt altijd onbeperkt toegang tot al het materiaal wat je aanschaft bij Slow Soul Diving.

  Komen er meer Meditaties?

  Ja, iedere Dive bijvoorbeeld, kent al meerdere Islands. Dat is de naam voor een Meditatie Cyclus als je verder duikt via Slow Soul Diving.

  Verder kun je ook de gratis meditatie downloaden, die je vindt op www.slowsouldiving.nl  onder het kopje “Voor wie”.

  Je kunt ook altijd meedoen met de gratis LIVE meditatie iedere maandagochtend van 08:00 uur tot 08: 30 uur. Kijk onder het kopje “Afstemming” op www.slowsouldiving.nl voor de ZOOMlink.

  Komt er een vervolg op Chakra Meditaties?

  Daar kan ik kort over zijn. Gezien het succes van deze cyclus komt er binnenkort een nieuwe cyclus.

   

  Zijn er live meditaties te volgen via Slow Soul Diving?

  Zoals eerder gezegd:

  Iedere maandagochtend van 08:00 uur tot 08:30 uur is er een live meditatie. Zie voor de ZOOMlink www.slowsouldiving.nl  onder het kopje Afstemming.

  Wat zijn de contactmogelijkheden tijdens Chakra Meditaties?

  Je mag me altijd een mail sturen met je vragen of opmerkingen of als je iets wilt delen. 

  contact@slowsouldiving.nl  

  Desgewenst plan ik een gratis Q&A voor je in via ZOOM.

   

  Slow Soul Diving