Selecteer een pagina

slow

soul

diving

het nieuwe online platform voor een duik in je binnenwereld, richting je verlangen.

PROEF, ERVAAR! EN MAAK JE EERSTE DUIK!

“Om vorm te geven aan je verlangen, dien je zelf in de vorm te komen”

Belichaamd bewustzijn als nieuw vertrekpunt om je leven en verlangen vorm te geven

Stagneerde je tijdens een eerdere reis, raakte je je motivatie kwijt of “miste je iets”…of juist “iemand”? Of gaf je op, ontmoedigd misschien, verdwaald, stuurloos of met een ontevreden gevoel “always on the run” te blijven? Het vergt dan moed telkens weer op te krabbelen, om je heen te kijken en opnieuw op reis te gaan…

Slow Soul Diving maakt de weg vrij. Niet alleen vertraagd, zorgvuldig en betrokken. Ook via ervaringsgericht werk, opruimwerkzaamheden, richtingaanwijzers, nieuwe en veelzijdige tools en beproefde ankerpunten.

Maar vooral ook met een hand op je schouder tijdens de contactmomenten. En humor. Zodat je tijdens jouw duik richting je verlangen gemotiveerd blijft en groeit naar: “Ahhh, zo voelt dat…!”

Je eigen pad volgen via je verlangen meditatie en psycho educatie

jouw dive maak je niet alleen

Duiken in je binnenwereld via meditatie en psycho educatie betekent inzicht

Op je eigen tempo op avontuur gaan in je binnenwereld. Middels een duik die je laat voelen wie je bent… en wie of wat je niet bent.

Via Slow Soul Diving maak je die duik. Een persoonlijke duik. Een steeds diepere duik. En je duikt niet alleen. Empowered door veelzijdige educatie, ervaringsgericht werken, creatieve opdrachten en keuzes in contactmomenten biedt Slow Soul Diving je een inspirerende duik aan. Een duik die via vele en vaak verrassende invalshoeken leidt naar een belichaamd bewustzijn. Naar vitaliteit en rust. Vreugde en zelfvertrouwen. En een focus met een glimlach.

Maar vooral ook geholpen door op jou afgestemd support. Er is iemand. Op het moment dat jij dat wilt.

Zodat je met nieuwe energie vanuit een stevige basis je verlangen vorm kunt gaan geven. Hoe zou het anders kunnen.

Ga op avontuur en word de “Best Friend” van je verlangen 

Ervaringsgericht leren: zonder brandstof geen vuur

Lezen over een bepaald onderwerp is leuk en interessant. En voedend. Maar hoe integreer je de stof ook op een manier zodat het beklijft en je er dagelijks profijt van hebt? Hoe kun je groeien naar het hebben van de benodigde energie om ook echt het vuur van je wil duurzaam aan te steken? En zo te komen tot het vormgeven van je verlangen? Het manifesteren van wat diep in je leeft?

Op deze vraag heeft Slow Soul Diving een verrassend antwoord. We doen dit samen. Wij bieden de lesstof aan, de ervaringsgerichte oefeningen, creatieve opdrachten en meditaties. En, niet onbelangrijk, een keuze in contactmomenten. En jij maakt Jouw Dive. Je eigen duik in je binnenwereld. Met als startpunt de veelzijdige benadering die Slow Soul Diving je biedt. Via kennis van deze tijd en eeuwenoude wijsheid. Aangevuld met jouw kennis en wijsheid. Zo ontstaat er telkens iets nieuws en worden we elkaars inspiratiebron.

Straal weer met een glans in je ogen en leef jouw leven met een nieuw perspectief. Een rijker leven waarin je rust hebt in je acties en tijd over hebt te genieten van je rust. Deze verworven tevredenheid is het startpunt om je verlangen te kunnen gaan manifesteren.

Let’s fire together

groei samen verder richting je verlangen, vanuit de basis

Stilte en ontspanning vinden via meditatie en lichaamsgerichte therapie

WIE EN WAT IS SLOW SOUL DIVING?

Duiken in je binnenwereld via meditatie en psycho educatie betekent inzicht

Ieder verlangen heeft een potentieel. Een potentieel met vele mogelijkheden. Mogelijkheden die een vorm kunnen krijgen.

Om de “Best Friend” van je verlangen te worden is ruimte en energie nodig. En een hoop innerlijk werk. Zodat je handen en voeten kunt gaan geven aan het potentieel van Jouw Verlangen.

Slow Soul Diving gelooft er in dat, wanneer je begint met het honoreren van dat waar je in vastzit, er een beweging kan komen. Een beweging die maakt dat er ruimte komt voor Jouw Verlangen. De Dives die wij aanbieden, faciliteren en empoweren dit proces op vele, vaak verrassende, manieren.

Het innerlijk werk wat je tijdens je duik verricht, maakt ook dat er ruimte ontstaat voor de belichaming van het potentieel van een verlangen.

En het geheim is, dat je gaat leven vanuit deze belichaming, vanuit deze nieuwe basis.

Je voelt de energie van Jouw Verlangen in je binnenwereld. En vanuit dat contact kan het manifestatie-proces beginnen.

Je start dus vanuit iets wat er al is in plaats van dat je gaat rennen in de buitenwereld. Zonder ooit aan te komen.

Voor de manifestatie van een verlangen is het essentieel dat je hart erbij komt. Dat je met liefde kan kijken naar het potentieel van een verlangen. En dit proces krijgt een extra glans wanneer er tijdens je reis contact bij komt. Met een ander in de buitenwereld. En met iets anders in je binnenwereld. Dat contact creeert vuur en bezieling en maakt dat je werkelijk vanuit jouw eigen positieve basis op reis gaat.

Op weg vanuit je verlangen.

Slow Soul Diving

Slow Soul Diving doe je niet alleen. Zonder brandstof geen vuur.

Slow Soul Diving doe je niet alleen.
Zonder brandstof geen vuur.

Logo Slow Soul Diving

Slow Soul Diving is ontstaan vanuit meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, waarin lichaamsbewustzijn een grote rol speelde en speelt. In die 25 jaar is iets duidelijk geworden. We gaan vanuit verschillende invalshoeken op reis in onze binnenwereld. Maar we zoeken allemaal dezelfde dingen. Genezing van onze wonden, gezondheid in onszelf en onze relaties. Heling, helderheid en inzicht. Geluk. Avontuur.

Maar vooral ook een klankbord. Want we maken weliswaar onze eigen unieke reis, maar we reizen niet alleen. Juist vanwege dat contact ontstaat de moed en energie om opnieuw op pad te gaan. Zodat we eindelijk… ja wat eigenlijk?

Dat… raakt aan ons persoonlijk verlangen. …raakt aan dat wat ergens in ons leeft en waar we intuïtief een vermoeden van hebben, maar wat soms zo ondergesneeuwd is door het leven van alledag, door de manier hoe we ons leven opgebouwd hebben, door oude pijn, teleurstelling misschien of grote tegenslag. En soms maakt dit, dat we niet meer weten hoe we  ons verlangen weer tot leven kunnen brengen of vorm kunnen geven.

Wat het ook is voor jou, je verlangen leeft ergens nog in je. En is nog intact. En hoe je leven er ook uitziet op dit moment, op een bepaalde manier schijnt dat verlangen nog altijd door in je leven van vandaag. Misschien als een glimp af en toe. Maar het is nog daar. Wachtend om zich volledig uit te drukken.

Zo was het ook voor mij. Al ruim 20 jaar werkend binnen het veld van onder andere de lichaamsgeorienteerde psychotherapie, systemisch werk en traumahealing, dacht ik dat ik mijn verlangen wel leefde. Alles liep tenslotte, ik had succes en het ook naar mijn zin. Mijn eigen practice op het gebied van lichaamsbewustzijn en meditatie was daarin niet alleen het fundament  van waaruit ik mijn dagelijks leven vorm gaf en geef. Het bleek ook het fundament te bieden om binnen een onverwachte en bijna onmogelijke situatie te vertrouwen op de informatie die zich van binnen openbaarde. Voor heling, moed, kracht. Van dood naar leven. Niet alleen figuurlijk. Waarbij de vraag opkwam: “hoe geef je weer vorm aan je verlangen en je leven als er niemand meer is, de wereld die je kent plotseling verdwenen is en niet meer met je resoneert?”

Dit is mijn antwoord. Vormgegeven in Slow Soul Diving. Voor jou, voor mij en voor iedereen die op die plek is geweest, misschien nog is of gewoon zoekende is. Het kan goed komen.

Hoe doe jij het?

We hebben allemaal een verschillende manier van hoe we een Dive maken. Maar het belangrijkste is, dat je vertrekt vanaf een positief en stevig fundament. Dat is altijd het eerste. Iedere dag weer. Hebben we daarin de voorkeur voor een meer mentale ingang of gebruiken we direct ons lichaam, onze ademhaling misschien, om de deur naar binnen en buiten te openen. Of passen meerdere invalshoeken? Ontdek jouw manier.

Duik dieper, verder, langer…

“Ik had niet direct een groot verlangen waar ik mee bezig wilde zijn. Wat ik wel wilde was mezelf verder ontwikkelen en ook meer inzicht krijgen waar mijn cliënten in vastlopen. Ik heb zelf wel wat psychologische begeleiding gehad en het concept van Slow Soul Diving sprak me aan. Bij de meeste zelfhulpprogramma’s word je op jezelf teruggeworpen, maar hier was er vanaf het moment dat ik doorging met de Dive In online contact. Dat heeft me enorm geholpen, want door best intensief met de leerstof en oefeningen bezig te zijn, kwamen er ook vragen op. Ik vond het daarbij behulpzaam te luisteren naar waar anderen tegen aan liepen en de Q&A sessies zijn echt een waardevolle toevoeging binnen dit programma. Ik ben ook begonnen met de meditaties en doe die eigenlijk wel een paar keer per week. Ik moest even wennen aan het feit dat er echt aandacht is voor het lichaam zelf, maar ik kan nu heel goed voelen dat dit eigenlijk onmisbaar is, wil je verder en dieper komen. Ik kan dat nog niet goed uitleggen, maar dat komt vast later.

Ik weet nog niet of ik doorga met de “echte Dives.” Misschien laat ik alles even liggen of “beklijven” zoals Slow Soul Diving dat noemt. Het trekt wel, maar de Dive In is al heel uitgebreid. Even kijken wat dit in beweging heeft gezet!”

Martine - 39 jaar

Consultant

Ik ben de eerste cursist die alles doorlopen heeft. De Gratis Dive, De Dive In, een Verdere Kennismaking en alle Dives! Ik ben er wel iets sneller doorheen gegaan als de gemiddelde deelnemer, maar ik had op de achtergrond dan ook een direct lijntje met Slow Soul Diving. Wat ik voor ogen had, mijn bedrijf verder van de grond krijgen, is gelukt! Ik had al heel lang de wens om een eigen zaak te starten en hoewel dat ook wel van de grond is gekomen, bleef ik hangen in een soort ontevredenheid en stress die ik niet goed kon thuisbrengen. Ja, ik had het druk, maar daar lag het probleem niet. Ik zie nu in dat ik altijd bezig was iets te bereiken, iets wat in de toekomst lag. Groter worden, meer klanten, meer naamsbekendheid, die vrije tijd voor mezelf waarin kon doen wat ik zelf wilde…alles lag klaar in de toekomst en ik was constant aan het rennen. Ik moet erom lachen als ik hier weer aan denk. Ik kijk nu totaal anders aan tegen mijn wensen en verlangens. Ik snap en voel dat ze van binnen leven en ik heb er contact mee. En dat groeit en groeit. Van binnen. En dat is merkbaar. Mijn stemming is veel beter, ik zie veel eerder waar ik wel en niet in mee wil gaan, ik ben niet zo bezig met om me heen grijpen naar meer. Juist niet. Ik heb me tijdens de Dives echt laten inspireren door allereerst mijn verlangen helder te krijgen. En ben van daaruit gaan kijken waar ik tegenaan liep en met behulp van Slow Soul Diving door de van toepassing zijnde hoofdstukken gegaan. Geploeterd soms, dat wel. Maar heel, heel inspirerend. Een aanrader dus!”

Twan - 31 jaar

Startend ondernemer

“Na de Gratis Introductie Dive, die ik op aanraden van een vriendin heb gedaan, werd ik gelijk gegrepen door de manier hoe dingen overgebracht werden. “Dit klopt’, dacht ik iedere keer. Maar wat er precies klopte, kan ik niet zeggen. Het voelde gewoon als, ja, dit snap ik. Zo denk ik ook. Ergens. Inmiddels zit ik in DIve 2! Ik doe het op mijn gemak, maar op een of andere manier kom ik altijd weer terug naar een nieuw hoofdstuk. Er zit nergens druk, je doet dit op jezelf en als ik zin heb, doe ik mee met de gratis ZOOM sessies. De Q&A heb ik nog even laten liggen, maar dat komt ook nog wel, denk ik. Naast dat ik dol ben op de manier van uitleg en de oefeningen, ben ik een fan geworden van het maken van Soul Cards en ik ben inmiddels begonnen Jouw Dive, die dus Mijn Dive is, helemaal aan te kleden. Het is een soort hand-out geworden van mijn leven en mijn proces. Mijn omgeving vindt dit echt heel inspirerend. Echt te gek! En misschien ten overvloede, ik vind de prijs echt laag voor wat je krijgt. Ik ben er meer mee opgeschoten dan in de sessies die ik vroeger deed op dit gebied. Dat is wel een vermelding waard, vind ik. Dank je wel, Slow Soul Diving!”

 

Maureen - 45 jaar

Fotograaf & Webdesigner

“De focus ligt zowel op je innerlijk groeiproces als het kunnen vormgeven van het potentieel van je verlangen. Een groeiend bewustzijn is daarin zowel een organische oorzaak als gevolg.”

Voor wie?

Schatkamer van je onderbewuste in je bewustzijn krijgen

Of je nu een professional bent of je net je eerste stappen hebt gezet op de weg naar binnen: als je geinteresseerd bent in bewustzijnsontwikkeling, waarbij je de waarde ervan inziet je eigen lichaam mee te nemen als waardevol instrument, dan biedt Slow Soul Diving je een breed en veelzijdig pakket aan.

Tijdens iedere Dive zul je verrast zijn en blijven welke ontwikkeling je doormaakt als je durft te vertrouwen op de (helende) informatie die zich openbaart als je je blik naar binnen richt. Een hele schatkist aan kennis, gevoel en emoties, talenten en kwaliteiten ligt daar te wachten. Soms al jaren bedekt onder een laag(je) stof.

Het hernieuwde contact met dit gebied maakt dat je iedere keer met vreugde terugkeert naar het doen van een nieuwe Dive. En je jezelf langzaam maar zeker opricht om vanuit een positief fundament en met nieuwe energie niet alleen een visie te ontwikkelen met betrekking tot het vormgeven van je verlangen, maar ook dat de belichaming van het potentieel van dit verlangen je vertrekpunt is geworden.

Dat geeft een totaal nieuw perspectief.

De Dives

“Nieuwe tools, betrouwbare ankerpunten en duidelijke, soms verrassende, richtingaanwijzers voor een inspirerende duik in je binnenwereld. Een duik richting het vorm geven van het potentieel van je verlangen. Met lichaamsbewustzijn als stevig en positief fundament.”

Je volgt tijdens de Dives als het ware een organisch pad, wat enerzijds maakt dat je jezelf meer gegrond voelt en waarbij je lichaam ook steeds meer energie kan bevatten. Anderzijds biedt het pad je een diepgaand inzicht in het ontstaan van fixaties en onbewuste patronen.

De meditaties en oefeningen zorgen er voor dat je van beneden af brandstof genereert en bieden verrassend veel ruimte, gronding en empowerment, waarbij je steeds meer durft te vertrouwen op (je eigen) wijsheid en intuïtie, van bovenaf.

Doordat deze twee tegengestelde energiestromen elkaar ontmoeten, wordt er een vuur ontstoken, wat je wilskracht doet ontbranden. Op een organische manier. Het is precies dit vuur dat nodig is om je verlangen ook echt vorm te gaan geven.

De basis van Slow Soul Diving bestaat uit 4 inspirerende Dives en wordt voorafgegaan door een Gratis Introductie Dive en een verdieping op deze introductie. Zodat je kunt proeven  en ontdekken of dit pad iets voor je is. En je jezelf langzaam kunt marineren in wat we je aanbieden.

Iedere Dive bestaat uit zowel tekst als audio opnames, afbeeldingen en video’s. Je doet de Dives liefst in chronologische volgorde, maar je kunt ze ook los van elkaar volgen of losse hoofdstukken aanschaffen. In “Over de Dives” lees je meer over de inhoud en hoe je een Dive het beste kunt maken.

Slow Soul Diving is een voorstander van, zoals de naam al suggereert, vertraagd leren en werken. Het is deze vertraging die maakt dat hetgeen je leert, kan beklijven. Zodat je door de tijd heen ook echt belichaamt wat je hebt geleerd. En je eigen beweging voelbaar, zichtbaar en volgbaar wordt. Met meer dan voldoende energie je leven en verlangen vorm te geven.

Het belichamen van het potentieel van je verlangen zelf beweegt zich als een rode draad door alle Dives heen en houdt je op koers binnen je innerlijke proces.

Slow Soul Diving biedt op veel momenten online support aan, waar je als deelnemer gebruik van kunt maken.

Word de “Best Friend” van je verlangen en Let the Magic happen!

This is your time to shine

Achter je pc therapie en meditatie online